Ο μηχανικός απαερωτής της Inox Style λύνει πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με την ύπαρξη αερίων σε αντλούμενα υγρά όπως το γάλα. Η δόνηση των σωληνώσεων της ροής του υγρού, τα λάθη στους μετρητές ροής καθώς και πολλά προβλήματα στην ποιότητα των τελικών προϊόντων είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες συνέπειες της παρουσίας αεριών μέσα στα υγρά.

Ο μηχανικός απαερωτής της Inox Style έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να αφαιρεί αυτά τα αέρια. Σχεδιασμένος για να βρίσκεται αμέσως μετά τη συσκευή άντλησης σε μια θετική γραμμή πίεσης, όταν το προϊόν εισέρχεται εφαπτόμενο προς το τοίχωμα του δοχείου, οι προκύπτουσες δυνάμεις στρωματοποιούν το περιεχόμενο βάζοντας το βαρύτερο (υγρό) να σπρώχνει εσωτερικά και περιμετρικά το δοχείο προς τα έξω και το ελαφρύτερο (αέρια) να μένει στο κέντρο του δοχείου.

Αυτός ο διαχωρισμός ολοκληρώνεται στη συνέχεια αφήνοντας μόνο το υγρό στο εσωτερικό τοίχωμα με τη δυνατότητα να βγει από τον απαερωτή από το κάτω μέρος όπου και βρίσκεται η έξοδος. Όταν αρκετή ποσότητα αερίων συλλέγεται στο κέντρο του απαερωτή, μια ειδικά σχεδιασμένη βαλβίδα στην κορυφή του ενεργοποιείται και τα συσσωρευμένα αέρια εκτονώνονται στο περιβάλλον.

Ο μηχανικός απαερωτής της Inox Style είναι φτιαγμένος από εξ’ ολοκλήρου ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 L και καθαρίζεται εύκολα με το CIP της γραμμής.apaerotis-galaktos (2)