H Inox Style παρέδωσε με επιτυχία δύο ακόμα κάθετα πιεστήρια τυριών (πρέσες τυριών) σε μεγάλη Βιομηχανία Γάλακτος του εξωτερικού. Τα κάθετα πιεστήρια τυριών, γνωστά και ως πρέσες τυριών, χρησιμοποιούνται για την σύμπτυξη των κόκκων του τυροπήγματος (κόκκοι σχήματος ρυζιού, καλαμποκιού κ.α.), την απομάκρυνση του τυρογάλακτος και την τελική διαμόρφωση των τυροκεφαλών.

πρέσα τυριών, πιεστήριο

Το τυρόπηγμα μεταγγίζεται από τον τυροπαρασκευαστή μέσω ειδικών πλαισίων διανομής στα καλούπια τα οποία είναι τοποθετημένα σε τυροτράπεζες (τεζάκια).

Σε αυτή τη φάση απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα τυρογάλακτος. Στη συνέχεια τα καλούπια τοποθετούνται στις αντίστοιχες θέσεις (πλάκες πίεσης) των κάθετων πιεστηρίων τυριών (πρέσες τυριών).

Ο χειριστής της πρέσας τυριού ανάλογα με τη συνταγή του, εφαρμόζει μέσω πνευματικών εμβόλων είτε σταθερή πίεση και παραμονή σε αυτή τη θέση για ορισμένη χρονική διάρκεια, είτε εφαρμόζει φάσεις πίεσης (χαμηλή πίεση – υψηλή πίεση – χαμηλή πίεση).

Οι κάθετες πρέσες τυριών (σκληρών ή ημίσκληρων) αποτελούν μία κατηγορία μηχανημάτων η ο οποία επιλέγεται ευρέως από μικρά τυροκομεία και μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων έως και τις μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής τυροκομικών / γαλακτοκομικών προϊόντων.

Παρακάτω, αναφέρονται κάποια ενδεικτικά τεχνικά χαρακτηριστικά των κάθετων πιεστηρίων σκληρών τυριών – πρέσες τυριών, κατασκευής Inox Style:

  • Υλικό κατασκευής, εξολοκλήρου ανοξείδωτος χάλυβας τύπου AISI 304 L.
  • Δυνατότητα πίεσης 10 τυροκεφαλών (10 θέσεων).
  • Η γέφυρα των πιεστηρίων, στο άνω μέρος είναι εξοπλισμένη με:
  1. Δύο Πνευματικά Έμβολα πίεσης, με κορμό αλουμινίου και ανοξείδωτο βάκτρο. Τα έμβολα είναι καλυμμένα από ανοξείδωτα περιβλήματα για τη σωστή προστασία τους από υγρασία, πλυσίματα και σκόνες.
  2. Τον Πίνακα Ελέγχου λειτουργίας ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα και περιέχει τις βαλβίδες, το μανόμετρο, τον μειωτή πίεσης αέρος καθώς και τα χειριστήρια των εμβόλων.
  • Η κίνηση των επίπεδων πλακών πίεσης γίνεται σε οδηγούς δεξιά και αριστερά με έδρανα κύλισης τροφίμων, εξασφαλίζοντας έτσι την σωστή και ομοιόμορφη πίεση σε κάθε σημείο του καλουπιού. Με τον τρόπο αυτό εκμηδενίζεται η πιθανότητα να παραχθούν τυροκεφαλές με διαφορετικό πάχος αντιδιαμετρικά.
  • Στο κάτω μέρος του πιεστηρίου υπάρχει σκάφη συλλογής του τυρογάλακτος.
  • Το πιεστήριο στηρίζεται σε τέσσερα (4) ανοξείδωτα πόδια με αντιολισθητικά πέλματα, ρυθμιζόμενου ύψους για την σωστή ευθυγράμμιση του πιεστηρίου στο χώρο εγκατάστασής του.
  • Φέρουν σήμανση CE.

πρέσες τυριών, πιεστηριακαθετο πιεστηριο,κάθετο πιεστήριοπιεστήρια πρέσες τυριών